Med tre extra äggvitor i kylskåpet passade ju detta som handen i handsken!

3 äggvitor

1,5 dl socker

ca 100g mörk choklad

Smält chokladen och låt svalna. Vispa äggvitorna och 0,5 socker till fast skum, tillsätt resten av sockret och vispa på tills riktigt fast. Ringla ned chokladen och rör inte utan klicka bara upp skum med choklad i något som liknar 12 maränger. Om du rör i smeten blir det bara ljusbruna tråkmaränger. Förättra de maränger som ser chokladfattigast ut med skrapet från chokladskålen. Man kan använda fingrarna för att forma till dem lite grann men försök att fixa formen redan när du skopar upp dem.  I ugnnen (på bakplåtspapper förstås) 125 grader i en och en halv timme. En första provsmak direkt från ugnen var perfekt marshmallowmjukseg i mitten. Egentligen ska de ju torka vidare i några timmar, ska strax provsmaka vad det fick för effekt… Är imponerad av vad snygga de blir helt utan extra ansträngning. Att kul inslag på ett fikabord, eller en lyxdröm till en marängsviss……Eller kanske som efterrätt med fruktsallad och grädde/turkisk youghurt?

Receptet kommer ungefär från kokbokssystrarna Eisenman

Efter frysning: Japp, jättegoda och smulfrasiga utanpå och härligt sega inuti. En hit!