Med sugen kusin i bakgrunden

Kanske det godaste av allt? Näst efter jitterbuggar. I sann storbaksanda och för att minimera kladdandet provade jag att göra smeten med elvisp istället för att gegga med händerna. Det gick väldigt bra och kan absolut rekommenderas, bland annat för att närvarande barn då håller fingrarna borta/rena åtminstone tills rullningen börjar. Börja köra smör socker och vaniljsocker fluffigt, blanda sedan i kakaon. Trixet med att blanda i kakaon innan havregrynen är att om man sedan slarvar så syns det inga smörklumpar i bollarna eftersom de är kakaofärgade… Kör sedan vidare med havregryn och glöm för allt i världen inte kaffeskvätten!

Rulla bollarna i pärlsocker, kokosflingor eller strössel, eller smält choklad….Förvara gärna i frysen. Lite svåråtkomligare och lite godare. Perfekt om du plötsligt lovat baka till 30 dagisbarn eller för stor succé på jobbfikat.

Eller…platta ut till en rundel som du häller lite god chokladglasyr över och strösslar något på toppen. En tårta som även vuxna gillar…. (Tips från Mia Öhrns kokbok, men hennes recept är inte lika bra som Vår Kokboks.)

Annonser