En kokbok utan angiven författare kan ju vara lite misstänksamt, men när dedt är bokrea och chokladsuget sätter in faller även jag för titlar som ‘Himmelska Brownies’. En urtråkig bok som är riktigt dåligt översatt till svenska förutsättningar. Totalt oinspirerande och därför sällan använd. Men om man har inlagd ingefära i kylskåpet så är de här inte så dumma:

4 finhackade bitar ingefära i sockerlag

3,75 dl mjöl

1,5 msk ingefära

1 tsk kanel

1 krm kryddnejlikor

1 krm muskot

1,25 dl farinsocker (råsocker gick bra)

115 g smör

knappt 1 dl vit baksirap

1,25 dl grovhackad mörk choklad

Blanda mjöl, kryddor och socker, blanda i ingefäran.

Koka upp smöret med sirapen (varför ska det koka och inte bara smälta?)

Blanda med mjölet

Blanda ned chokladbitarna. Jag tycker det blir bäst om smeten har svalnat så att chokladen inte smälter ut så mycket. Grädda i 20*30 cm form 150 grader ca 25 minuter. Om den verkar bli lite för hård så se till att du skär i bitar medan den är varm. Tvärtom ifall den fortfarande är rinnig. Pepparkakssmak med bra ingefärssting och schyssta chokladinslag. Till en stor kopp varm choklad?