Gott, gott, gott. Kan det bli annat med grädde, smör, salt, socker och rosmarin?

Samma recept som tidigare (typ ungefär) men snåla med sockret:

1oog smör

4dl vetemjöl

3,5 dl fullkornsmjöl

3 dl grädde

2 tsk bakpulver

2 tsk cream of tartar

en nypa salt

en matsked råsocker

hackad färsk rosmarin (en matsked?)

en näve russin

För att få ihop degen krävs att smöret är riktigt mjukt. Ta ut rundlar med t ex ett glas. brända russin är inte gott, så se till att inga russin sticker upp. Doppa eller pensla ovansidan med en skvätt mjölk eller grädde, doppa (eller strössla) sedan lite råsocker på och pynta med ytterligare en rosmarinkvist så man inte får en smakchock. Russin och rosmarin är en kombination jag fastnade för i Selfridges bröddisk för 13 år sedan. Scones är ju ganska mättande så de passar bäst till sallad eller soppa.