Det här bröded bjöd en klasskompis i gymnasiet på. Receptet jag hittade i gömmorna är dock nedtecknad av en annan vän, att döma av handstilen, så det verkar som vi var flera som föll för detta otroligt lättlagade bröd.

7 dl grovt rågmjöl

7 dl mjöl

2 dl linfrö

2 dl solroskärnor

2 dl rågflingor

2 dl rågkross

3 tsk bakpulver

3 tsk bikarbonat

2 tsk salt

blanda.

Blanda i annan bunke:

2 dl lingonsylt

1 dl sirap

7 dl fil

4 ägg

2 dl russing

Häll i två-tre smorda formar beroende på storlek. Grädda ca 1 timme (beroende på storlek förstås) 175 grader. Det här är som ni ser och som jag minns det ett ‘mantagetvadmanhaver-recept’. Men jag tror faktiskt aldrig jag har bakat det förut så idag blir det på Cias vis!  Nybakat lingonbröd är ju lagom juligt också och ugnsvärmen behövs sannerligen idag.