Jag tänkte att man till glöggen kunde bjuda på dessa cookies som smakar pepparkaka och som innehåller både russin och mandel. All-in-one alltså och inget slabb med att fiska upp russinen ur glöggmuggen.

125 g smör

1,5 dl farin

1 dl mörkt muscovadosocker

 0,5 dl strösocker

1 ägg

3,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

rejält med pepparkakskryddor (ingefära, kanel, kardemumma, nejlika eller färdig blandning)

ett par drag med svartpepparkvarnen

lite muskot

1,5 dl russin

1,5 dl hackad mandel

Vispa smör och socker, tillsätt ägg (vispa mer). Blanda ihop allt annat torrt (utom russin och mandel) och rör ned. Smaka och lukta så att det är ordentligt med pepparkakssmak. Blanda i russin och mandel. Forma golfbollar (om det inte går så tillsätt en smula mer mjöl) och platta ut dem på plåt. Pynta gärna med lite flagad eller hackad mandel. Grädda ca 12-15 minuter 175 grader. Grädda hellre för lite än för mycket så att de är mjuksega i mitten och krispiga på utsidan. Vill man gå ett steg längre med all-in-one-conceptet kan man ju glöggmarinera russinen så slipper man dricka glögg också. men det vore ju kanske synd.