Det blev rutiga kokbokens recept iår men istället för katter och prästhår och sånt rationaliserade vi och gjorde vanliga ‘kanelbullar’, fast fyllda med hyvlad mandelmassa. Om jag hade fått bestämma hade det varit russin i också, gojibär skulle passat med sin fina färg, och så kanske lite kanel eller nåt, annars syns nästan inte fyllningen utan allt jäser ihop. Pynta med mandel eller pärlsocker. Väldigt goda. skall aldrig mer lägga energi på att på ett bra sätt få in mandelmassa i vanliga lussekatter.   Riddarbageriets söta tipsar om att penslingen hjälper till att hålla dem saftiga. En granne tipsar om att apelsinmarmelad visst ska funka fint och gott, en annan slår ett slag för rivna äpplen i fyllningen. Rivna äpplen, mandelmassa och lingonsylt???

Det blev väldigt trångt på plåten och ont om tid för skönhetsbehandling, men de är nog de godaste nånsin. Tills jag provat förslagen ovan🙂