Fina och goda! De här hittade jag på till min skurnakakor-utmaning.

100g socker (helst finkornigt, annars går strö eller florsocker eller en blandning av de två)

200g smör

100 g maizena

200 g mjöl

(klassiska 1-2-3 shortbreadproportioner alltså, ta 300g mjöl om du inte har maizena)

en näve torkade blåbär (finns både på coop och ica t ex)

några droppar blåbärssylt

Blanda socker och smör luftigt, rör ned mjölet och till sist de torkade blåbären. Forma en rulle, rulla rullen i socker som du färgar blå/rosa med blåbärssyltsvätska. Låt vila i kylen, skär sedan i skivor och grädda, 175 grader 7 minuter. Om man vill göra triple blueberry shortbread så gör man en liten fördjupning i kakorna som man fyller med lite sylt innan gräddning.

För min del var ju själva poängen att jag ville göra skurna kakor, men man kan förstås göra vilken form man vill,  t ex någon mer klassiskt shortbreadform.