Fudge heter visst tablet på skottska. Och görs med socker, smör, mjölk och kondenserad mjölk. Sött så det förslår.

Värdfamiljens smaksättning var röda cocktailbär och valnötter alt. ingen alls. Bär och nötkombinationen var bättre än man kan tro då nötternas bitterhet kompenseras i båda smak, form och färg av körsbären.

Jag tillförde dock några nya smaker:

Drambuiemarinerade russin/tranbär/annantorkadfrukt och valnötter

Earl grey (smulor från ett par tepåsar…)

Naturell fudge vänd i krossade pepparkakor

Smaksatt med muskonöt och vända i kanel

Torkade rosenblad (snyggt med inte så trevligt med stora rosblad i munnen, så finfördela)

Choklad och en gnutta kanel

Muskonöt var en riktig höjdare, earlgrey tvåa och spritfrukten lite utom tävlan då det känns som en ganska klassisk smak. Smakar christmas cake fast godare.