Nigellas muffins är överraskande nyttiga -vetegroddar! och smakar faktiskt mer frukostbröd än sötslisk. Men det ska de ju också göra. Å andra sidan, ska man ändå baka muffins till frukost tycker jag kanske att man lika gärna kan löpa linan ut och baka något riktigt smarrigt, dessa var lite åt det torra fibriga hållet. Gillar man kombon pekannöt och lönnsirap så är hennes mjuka kaka i senaste boken ‘Kitchen’ betydligt ljuvligare, men se upp med receptet, hennes sockerkaksform är modell större och har man en mer klassiskt svensk så räcker två tredjedelar av smeten, eller så tar man resterande smet och gör muffins av. Istället för frukostmuffinsen. Ja, ta det receptet, gör värsta goda smarrfrukosten till dig själv och blända kollegorna efter julledigheten med att ta med kakan att bjuda på. Skippa alltså ‘Feast’-receptet till förmån för ‘Kitchen’.
På bilden ser ni den nyttigare varianten.