Än så länge finns denna skapelse bara i min fantasi, men den kommer att bli oslagbart god!
Vispa 150g halvmjukt smör med 2 dl florsocker
tillsätt två ägg
tillsätt 3 dl mjöl med 1 tsk bakpulver
tillsätt ett paket frysta jordgubbar som du tinat och mosat ur all extra vätska ur och delat i ganska små bitar
Häll ut i en bakplåtspappersklädd form, lite mindre än en långpanna. Tunt ska det vara, som en rulltårta.
Grädda ca 10-15 minuter 175 grader
Låt svalna lite, ta sedan ut två stora hjärtan med stor pepparkaksform eller med pappersmall. Spara smulkanterna som blir över, frys och gör cakepops av dem vid senare tillfälle.
Gör en ljuvlig fläderkräm och lägg mellan lagren. Ekströms har helt ok flädermousse (?) som funkar. Ta annars det här från Arla, men den är ganska smakrik så blanda gärna ut med lite vispad grädde.
rivet skal och saft av 1/2 citron
50 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 äggulor
1/2 dl vispgrädde
3 msk majsstärkelse
2 msk konc fläderblomssaft
Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.

Oj vad ambitiöst det lär, ta ektröms istället, eller något egen kul hopkok med fläder och gärna lite citron. Eller bara vispgrädde med lite jordgubbssylt och rivet citronskal?

Toppa tårtan med vispgrädde med lite smält vit choklad i, eller mera av fläderkrämen, eller nåt annat gott. Lemoncurd skulle nog också vara gott som fyllning, blandat med grädde.

Man kan tycka vad man vill om alla hjärtans dag, men en hjärtformad liten tårtbakelse tror jag nästan alla blir glada av, och den här sommarbomben tror jag går hem hos de flesta.