Det här var den första kladdkaka jag kom i kontakt med och den håller än! Vem charlotta är? Ingen aning, men den heter så.

2 ägg

2 dl socker

1 3/4 mjöl

100g smält choklad

100g smält smör

Vispa ihop ägg och socker, tillsätt mjöl (att sikta är bra men ej nödvändigt). Blanda i smör och choklad. Häll i smörjd springform, täck med hela hasselnötter. För en lyxigare variant går det fint med pistachnötter, eller för all del pekannötter. Men välrostade hasselnötter är godare än man kanske minns. Om man vill kan man förrosta nötterna i en torr stekpanna.

250 grader 10 minuter eller mindre (eller svalare ugn, 250 grader är ju rätt så hett). Min senaste blev faktiskt bränd i kanten, men det ledde till upptäckten att man kunde ta ett litet rivjärn och ‘fila’ kanterna (efter att ta tagit bort kanten på formen förstås) tills allt var snyggt igen!

Om kladdkaka känns lite trist så kanske chokladpaj känns mer spännande? Ja men häll då smeten i ett förgräddat mördegspajskal! Tjusigt värre. och gott.

Om du tror att den blivit för rinnig, ställ den då i kylen innan du skär upp den så tjockar den till sig (gäller alla kladdkakor.)

Annonser