Ikväll blev det ganska vanliga chokladmuffins med lite extra chokladbitar i, i många små formar. Jag vill gärna ha sju sorters kakor och då funkar det inte så bra med amerikanska mått utan snarare typ ‘småbrödsformar’ (dvs den storlek som man gör den mindre sortens syltkakor i. När första vändan var i ugnen blandade jag i chaipulver i återstående smet. Det är ett sötsliskigt chaitesmakande pulver som man blandar med varm mjölk som perfekt tröst när vinterna aldrig vill ta slut.
De första fick en frosting med jordnötssmör, philadelphiaost och florsocker. De andra fick smör, mera chaipulver och florsocker, men det blev så tjockt att det blev lite philadelphia i den med. Sedan hackade jag salta jordnötter och blandade med smält mörk choklad och bredde ut på ett bakplåtspapper, tanken är att jag ska ta fram pepparkakosformarna igen och göra salta chokladdekorationer till jordnötsmuffinsen. Chaivarianten får nöja sig med lite mer chaipulver pudrat på toppen. Maken säger att de blev goda, men å andra sidan blandade han ihop smakerna så helt pålitlig som provsmakare är han inte. (Fast nu har han ätit fyra, så ganska goda var de nog.) På den tredje bilden syns några muffins som kanske kan anses vara lite undergräddade, men för den sakens skull inte mindre goda, bara lite svårglaserade.